Ingredienser:
- 300 gr nötfärs
- 300 gr blandfärs
- 2 medelstora gula lökar
- smör och olja till stekning
- 3 kokta potatisar
- 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl vanligt mjölk)
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 msk konc. fondo vitello
- 1 msk Kikkoman soya
- salt + pepe
- 2 stora gula lökar
- smör till stekning
- en nypa socker
Gör så här:
Skala de båda lökarna. Riv en av dom och den andra hackar du fint och bryner i smör.
Mosa potatisarna med en gaffel.
Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vattnet i en bunke.
Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soya.
Salta och peppra och blanda noga till en jämn smet.
Smaka av och provstek en bit, ställ åt sidan sen.
Skala de stora lökarna och skär dom i tunna skivor. Stek dom gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Forma fyra stora fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och olja tills dom är knaprigt gyllenbruna, 4-5 på varje sida.
Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdiga biffen. Servera med iskall bira, en stänkare Aalborgs Akvavit, inlagd gurka samt kokt potatis.
Enjoy !!
can i put more onion?
If you like onions, go wild, I wouldn’t recommend more onion in the minced meet though.
If you like onions, go wild, I wouldn’t recommend more onion in the minced meet though.
Bra recept!!
Kryddade iof smeten istället för efter i blandningen. La också till favoriten kryddpeppar. Sås gjord av grädde och steksky, toppad med liiite kanel. Snabbinlagd gurka och rårörda lingon.
Såååå gott 🤠
Tycker man skall ha i anjovis spad i färsen för att ge det lite smak, samt en tsk fransk senap….
good recipes.
thanks