Ingredienser
- 600 g cm skivat ytterlår, 0,5 cm skivor
- 4 stora gula lökar
- 8 stora potatis
- 8 dl köttbuljong
- 4 dl öl
- 1 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- salt & peppar
Gör så här
- Om skivorna är för stora dela dom i portionsskivor.
- Vänd sedan köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
- Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
- Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
- Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ – 2 timma.
- Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet