Antal portioner: 6
Ingredientes
Plommonspäckad fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
8+8 st katrinplommon , urkärnade
sal y pimienta
1 El amarillo triple vía
1 st morot
1 st palsternacka
1-2 st syrliga äpplen
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
1-2 st lagerblad
3-5 dl grönsaksbuljong
Hackad persilja till garnering
Salsa de crema
5 dl sky från stekningen
3 taza de crema de leche
1 msk tamarisoja
Sal y pimienta recién molida
Till servering
Gröna ärtor
Äppelmos
Haga esto:
Plommonspäckad fläskkarré
Precaliente el horno a 175 calificador.
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen.
Krydda det runt om med salt och peppar.
Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Klyfta äpplen.
Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen och häll på rapsoljan och lagerbladen.
Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 calificador, 1 ½–2 timmar.
Ös köttet med buljongen under stektiden.
Lyft upp det och låt det vila i 10–15 minuter.
Salsa de crema
Vispa ur buljongen ur formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
Sila och häll över i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens.
Smaka av med soja, sal y pimienta.
Servera plommonspäckad fläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos.
« Tillbaka