Apelsinfloat,sv (Sommergetränk)

4-6 serveringar

Zutaten:

6 dl apelsinjuice

1,25 dl champagne eller prosecco

150 gram socker

Champagne eller prosecco

Tun Sie dies:

1. Häll drygt 1 dl av apelsinjuicen och allt socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills allt socker har löst sig. Häll vätskan i en skål och häll i resterande apelsinjuice och 1,25 dl champagne/prosecco. Låt det stå i kylskåpet tills det har svalnat ordentligt

2. Använd en glassmaskin för att frysa konsistensen till sorbet. Ställ sedan in i frysen och låt stå i 4-5 Stunden.

3. Ta sedan en skopa apelsinsorbet och häll upp i ett glas. Fyll sedan upp glaset med champagne eller prosecco och servera genast.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *