Chiligryta Myllymäki-style

chili

800 gram alta barriera corallina, i tärningar

salt

3 dl vatten

3 msk fondo vitello

2 msk tomatpuré

1 st alloro

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk origano secco

1 tsk rökt paprikapulver

2 tsk mald koriander

2 tsk spiskummin, malen

1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor

4 klyfta(O) vitlök, skivade

2 st gul lök(ar), grovt hackade

olivolja

0,5 pentola(O) persilja

accessori

0,5 st gurka, i stavar

smör

0,5 paket bröd, mjukt

3 dl gräddfil

Tillagning

chili:

1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.

2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.

3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.

4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

accessori:

1. Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter.

2. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.

3. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd.

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *