chili
800 gram alta barriera corallina, i tärningar
3 dl vatten
3 msk fondo vitello
2 msk tomatpuré
1 st alloro
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk origano secco
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin, malen
1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor
4 klyfta(O) vitlök, skivade
2 st gul lök(ar), grovt hackade
0,5 pentola(O) persilja
accessori
0,5 st gurka, i stavar
0,5 paket bröd, mjukt
3 dl gräddfil
Tillagning
chili:
1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.
accessori:
1. Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter.
2. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.
3. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd.