Pasta Ragu

500 g Färsk tagliatelle

60 g Riven parmegiano reggiano

Ragu:

60 g Smör

60 g Strimlad pancetta

1 st Stor morot (finhackad)

1 st Selleristjälk (finhackad)

1 st Gul lök (finhackad)

100 g Kalvfärs (kan bytas ut mot nöt)

100 g Fläskfärs

1 dl Rött vin (torrt)

0.5-2 dl Kycklingbuljong

0.5 dl Tomatpuré

Αλάτι & πιπέρι

Hetta upp smöret i en stor stekpannaeller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 μου.

Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.

Addera vinet och lått bubbla några minuter.

Rör ner 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.

Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.

Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, smaka av med salt och peppar.

Koka pastan al dente enlig anvisningar.

Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *