500 g Färsk tagliatelle
60 g Riven parmegiano reggiano
Ragu:
60 g Voita
60 g Strimlad pancetta
1 st Stor morot (jauhettu)
1 st Selleristjälk (jauhettu)
1 st Keltainen sipuli (jauhettu)
100 g Vasikan jauheliha (kan bytas ut mot nöt)
100 g Fläskfärs
1 dl Rött vin (torrt)
0.5-2 dl Kycklingbuljong
0.5 dl Tomaattisosetta
Salt & pippuri
Hetta upp smöret i en stor stekpannaeller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 min.
Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.
Addera vinet och lått bubbla några minuter.
Hämmentää 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.
Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.
Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, Mausta suolalla ja pippurilla.
Koka pastan al dente enlig anvisningar.
Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan.