500 g Färsk tagliatelle
60 g Riven parmegiano reggiano
Ragu:
60 g Smör
60 g Strimlad pancetta
1 st Stor morot (finhackad)
1 st Selleristjälk (finhackad)
1 st Gul lök (finhackad)
100 g Kalvfärs (kan bytas ut mot nöt)
100 g Fläskfärs
1 dl Rött vin (torrt)
0.5-2 dl Kycklingbuljong
0.5 dl Tomatpuré
Sal & peppar
Hetta upp smöret i en stor stekpannaeller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 meu.
Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.
Addera vinet och lått bubbla några minuter.
Rör ner 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.
Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.
Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, Tempere com sal e pimenta.
Koka pastan al dente enlig anvisningar.
Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan.