Ingredienser
8 bullar
4 kop mel
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 kopper mælk
aromaer,,sv,for variation,,sv,Dl tørret frugt, for eksempel abrikoser,,sv,figner,,sv,rosiner,,sv,tranebær,,sv,blåbær og gojibær,,sv,dl nødder eller mandler,,sv,teske støtte kardemomme kerne og,,sv,Sæt ovnen ved 250 ° C,,sv,bagepulver,,sv,salt og mulig aroma i en bunke,,sv,Fordel smør eller margarin i melblandingen,,sv,Bland mælken og bland i en dej,,sv,men bevæg ikke unødigt, men stop, når du kan forme en dej,,sv,Opdele dejen i,,sv,stykker boller, som du lægger på en plade af bagepapir eller i smurt form,,sv,Bage boller midt i ovnen,,sv,Serveres scons af frisk røget ost med for eksempel ost,,sv,marmelade og flødeskum,,sv,nyde,,sv – för variation
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
Så här gör du
15 minutter
Sätt ugnen på 250°C
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minutter.
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.
Njut!