Ingredients
8 Buns
4 cups flour
2 teaspoon baking powder
2 krm salt
50 g butter or margarine
2 cups milk
Smaksättningar – för variation
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsp sugar
How to use
15 minutes
Sätt ugnen på 250°C
Mix flour, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minutes.
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, butter, marmelad och vispad grädde.
Njut!