Ingrediënten
8 bullar
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
Smaksättningar – för variation
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
Så här gör du
15 notulen
Sätt ugnen på 250°C
meelmix, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 notulen.
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, boter, marmelade en slagroom,,sv,genieten,,sv.
Njut!