scones,en

Ingredienser

8 bullar

4 hvetemel

2 ts bakepulver

2 krm salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk

smakstilsetninger,,sv,for variasjon,,sv,Dl tørket frukt, for eksempel aprikoser,,sv,fiken,,sv,rosiner,,sv,tranebær,,sv,blåbær og gojibær,,sv,dl nøtter eller mandler,,sv,teskje støtte kardemom kjerner og,,sv,Sett ovnen ved 250 ° C,,sv,bakepulver,,sv,salt og mulig smak i en haug,,sv,Fordel smør eller margarin i melblandingen,,sv,Bland melken og bland i en deig,,sv,men ikke flytt unødvendig, men stopp når du kan forme en deig,,sv,Del deigen inn i,,sv,biter av boller som du legger på en tallerken bakepapir eller i smurt form,,sv,Bake boller i midten av ovnen,,sv,Serverer scons av ny røkt ost med for eksempel ost,,sv,syltetøy og pisket krem,,sv,Nyt,,sv – för variation

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

Så här gör du

15 minuter

Sätt ugnen på 250°C

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smør, marmelad och vispad grädde.

Njut!

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *