Ingredienser
8 bullar
4 hvetemel
2 ts bakepulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
smakstilsetninger,,sv,for variasjon,,sv,Dl tørket frukt, for eksempel aprikoser,,sv,fiken,,sv,rosiner,,sv,tranebær,,sv,blåbær og gojibær,,sv,dl nøtter eller mandler,,sv,teskje støtte kardemom kjerner og,,sv,Sett ovnen ved 250 ° C,,sv,bakepulver,,sv,salt og mulig smak i en haug,,sv,Fordel smør eller margarin i melblandingen,,sv,Bland melken og bland i en deig,,sv,men ikke flytt unødvendig, men stopp når du kan forme en deig,,sv,Del deigen inn i,,sv,biter av boller som du legger på en tallerken bakepapir eller i smurt form,,sv,Bake boller i midten av ovnen,,sv,Serverer scons av ny røkt ost med for eksempel ost,,sv,syltetøy og pisket krem,,sv,Nyt,,sv – för variation
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
Så här gör du
15 minuter
Sätt ugnen på 250°C
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smør, marmelad och vispad grädde.
Njut!