Ingredientes
10 piezas
- 3 ägg
- 2 1 ⁄2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mantequilla
- 1 leche dl
- 3 1 ⁄2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 cucharadas de cacao
- smör och ströbröd till formen
Chokladfudge
- 1 1 ⁄2 dl vispgrädde
- 75 g mantequilla
- 1 dl farinsocker
- 75 g mörk choklad, 70 %
Haga esto:
Sätt ugn på 175gr.
Visp ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösig.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Mezclar la harina, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad form. Blanda kakao i resten av smeten och häll den över den ljusa i formen.
- Dra med en gaffel eller slev genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 acta. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Koka under tiden upp grädde, smör och farinsocker och låt sjuda ett par minuter på medelhög värme. Dra kastrullen från plattan. Hacka chokladen, blanda ner den och rör tills allt smält.
- Ta ut kakan och låt svalna något. Stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett tårtfat och häll över fudgen. Ställ kallt och låt stelna.