Ingredienser – klassisk röd sangria (6 glas)
1 flaska rött vin (gärna fruktigt)
1 apelsin
1/2 citron
1/2 äpple
1 kanelstång
1 dl apelsinjuice
6 cl brandy som konjak (går också med rom eller annan sprit)
Fruktsoda eller sodavatten
es
Så här gör du:
1. Tvätta frukterna och skär i bitar eller skivor.
2. Lägg frukten och kanelen i en större tillbringare eller karaff och fyll på med vin, juice och sprit (skippa spriten för mindre alkohol). Vill du kan du smaka upp med någon matsked socker, men det är inte nödvändigt. Rör om försiktigt, och har du tid så låter du blandningen stå kallt i minst en timme.
3. Fyll på med läsk eller sodavatten, hur mycket är en smaksatt. Väljer du läsken blir sangrian också sötare.
4. Servera i isfyllda glas.
Tips: Vill man göra sin sangria extra somrig så går det naturligtvis att byta ut frukt eller lägga till, till exempel jordgubbar.