Przepis na naleśniki amerykańskie ICA

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 łyżka roztopionego masła
  • 1 ägg
  • smör till stekning

Till servering:

  • florsocker att pudra över
  • Lönnsirap
  • Blåbär

Gör så här

För riktigt fluffiga pannkakor, ta lite mindre mjölk och blanda istället i en klicka creme fraiche eller yoghurt. Syran gör så att bakpulvret (basiskt) reagerar ordentligt.

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Najpierw ubij mleko, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
  • Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
  • Piec ok 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare jak na przykład 1 1/2 minut.
  • Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *