Bea

ingredientes

  • smör 250 gram
  • schalottenlökar 2 stycken
  • kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
  • hela vitpepparkorn 8 stycken
  • rödvinsvinäger 0.5 deciliter
  • vatten 0.5 deciliter
  • äggulor 4 stycken
  • hackad persilja 1 matsked
  • hackad färsk dragon 1 msk
  • salt och peppar

Bearnaisesås är mycket enkelt att göra om man bara har fått kläm på det.
Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur

Gör så här

Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.
Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.
Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.
Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.
Strö i lite hackad persilja och dragon, Tempere com sal e pimenta.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *