Biff Bourgogne

  • 5 flaskor bourgogne vin (2 till grytan och 1 till kocken och 2 till sällskapet)
  • 2 kg King Edward mjölig potatis
  • 100 gr rökt sidfläsk (bisschen)
  • 2 große Karotten
  • 200 gr små gula lökar eller schalottenlök
  • 200 gr champinjoner
  • 4 msk rapsolja
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 Tassen Mehl
  • Salz, peppar samt en sockerbit
  • Persiljestjälkar, Lorbeer, 1 Zweig Thymian
  • Haricot vertes
  • 200 gr tärnat sidfläsk
  • 200 gr smålökar
  • 1-2 krukor persilja
  • Röd mjölk till moset
  • 3-4 dl Kalvfond

Grytan ska vara svinvarm, riktigt varm !
Stek köttet i olja, inte smör, låt det topkfräsa, rör inte om för då börjar köttet koka i stället för att brynas
Bryn köttet i flera omgångar
Dela svampen i 2 delar och ner i grytan
Ta bort svålen från sidfläsket och släng ner i grytan (ta upp sen innan servering)
Tärna upp sidfläsket och ner i grytan
I med alla kryddor
Red av med mjöl om du vill ha lite tjockare sås
I med 2 flarror vin och 3-5 del kalvfond

Koka allt i ca 3 timmar.

Allt kan förberedas fram till garnityret vilket alltså är stekning av hericot vertes i smör, bryning av smålökarna, stekning av sidfläsket och garneringen med persiljan.
Koka potatismos på King Edward eller mandelpotatis

Dieser Beitrag wurde geposted in Mat durch Sunkan. Setze ein Lesezeichen für Permalink.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *