Biff Bourgogne

  • 5 flaskor bourgogne vin (2 till grytan och 1 till kocken och 2 till sällskapet)
  • 2 kg King Edward mjölig potatis
  • 100 gr rökt sidfläsk (bit)
  • 2 stora morötter
  • 200 gr små gula lökar eller schalottenlök
  • 200 gr champinjoner
  • 4 msk rapsolja
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 1 hvetemel
  • Salt, peppar samt en sockerbit
  • Persiljestjälkar, laurbærblad, 1 kvist timjan
  • Haricot vertes
  • 200 gr tärnat sidfläsk
  • 200 gr smålökar
  • 1-2 krukor persilja
  • Röd mjölk till moset
  • 3-4 dl Kalvfond

Grytan ska vara svinvarm, riktigt varm !
Stek köttet i olja, inte smör, låt det topkfräsa, rör inte om för då börjar köttet koka i stället för att brynas
Bryn köttet i flera omgångar
Dela svampen i 2 delar och ner i grytan
Ta bort svålen från sidfläsket och släng ner i grytan (ta upp sen innan servering)
Tärna upp sidfläsket och ner i grytan
I med alla kryddor
Red av med mjöl om du vill ha lite tjockare sås
I med 2 flarror vin och 3-5 del kalvfond

Koka allt i ca 3 timmar.

Allt kan förberedas fram till garnityret vilket alltså är stekning av hericot vertes i smör, bryning av smålökarna, stekning av sidfläsket och garneringen med persiljan.
Koka potatismos på King Edward eller mandelpotatis

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *