Du behöver:
- 400 gr penne
- 160 gr tärnad pancetta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 3 äggulor
- Parmesan, als 1 dl riven på finsidan
- Pecorino, als 1 dl riven på finsidan
- Schwarzer Pfeffer
- Lite olivolja
Tun Sie dies:
- Blanda ost och ägg och vispa till en sås, häll i lite svartpeppar efter smak
- Lägg pancettan i en kall stekpanna och låt fettet rendera dvs smälta på medelvärme
- Ta bort fettet, häll det i ett glas och låt det svalna lite och häll det sedan i såsen
- Häll i lite pastavattnet i såsen
- Stäng av spisen och montera ner pastan i pancettan ( i stekpannan med pancetta)
- Häll i lite pastavatten och rör om/slunga i en minut
- Monter ner såsen i pastan/pancettan
- Blanda runt allting och servera genast