Banana splitt

Ingredients

VANILJGLASS

yolks 10 st
cream 5 dl
milk 5 dl
vaniljstänger 2 st
granulated sugar 2 dl

MARÄNG
äggvitor 5 st
salt, en nypa
granulated sugar 2 dl

CHOKLADSÅS
granulated sugar 1 dl
kakao 1 dl
syrup 0.5 dl
butter 50 g
Water 0.5 dl

TILLBEHÖR
bananer 4 st
jordgubbar 1 ask
raspberries 1 ask
cream 3 dl

Do this

1. Vaniljglass Hetta upp grädden, mjölken och vaniljstängerna till det nästan kokar.

2. Sjud samman äggulorna i ett vattenbad tillsammans med sockret.

3. Häll i gräddmjölken i äggen och rör om.

4. Ställ att svalna i ett kallvattenbad.

5. När smeten har stelnat, skrapa ur prickarna ur vaniljstängerna. och häll sedan smeten i en glassmaskin.

6. Maräng Sätt ungnen på 130 grader.

7. Vispa äggvitorna på medelhastighet tills de bildat ett fast skum.

8. Tillsätt socker och lite salt, vispa i ca 6 min på högsta hastighet. Smeten ska bli blank och ej grynig när man tar lite mellan fingrarna.

9. Klicka ut på plåtar. Ställ in i ugnen i cirka 50 mine, tills ytan är krispig och insidan lite seg.

10. NU är det dags att göra Chokladsåsen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Glöm inte att denna ska serveras varm.

11. Montering Bygg upp en “bakelse” med banan och marängen i botten. Lägg på några kulor glass. Spritsa på grädden och garnera med färska bären.

12. Häll över chokladsåsen, sen är det dags att servera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *