Chiligryta

1,2 kg Prime Rib, Prime Rib
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl Essig, rödvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tärning(Mit) oxbuljong, + 2,5 Tassen Wasser
5 dl Öl, ljust
2 burk(Mit) Tomaten, krossade
2 st Lorbeer
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, narbig
10 st vitlöksklyfta(oder)
5 stjälk(Mit) blekselleristjälk(Mit)
2 st Karotte
2 st gul lök(Mit)
1 paket Speck
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, röd

Tillagning

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.

2. Strimla baconet. Hacka lök, Möhren, Sellerie, Knoblauch, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 Stunde.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *