Chiligryta

1,2 kg prime rib, prime rib
1 tbsp oregano
1 tbsp cumin
1 dl vinegar, rödvinsvinäger
1 tbsp honung
0,5 tärning(With) oxbuljong, + 2,5 cups water
5 dl Öl, ljust
2 burk(With) tomatoes, broken
2 st laurel
2 tbsp ingefära
2,5 st chilipeppar, pitted
10 st clove of garlic(or)
5 stjälk(With) blekselleristjälk(With)
2 st Carrot
2 st yellow triple(With)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, red

Cooking

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Take the meat,,sv,shred the bacon,,sv,Chop onions,,sv,chilli and ginger finely and fry in the pan,,sv,so that it gets some color,,sv,Return the meat and turn on the crushed tomatoes,,sv,beer and broth,,sv,Add the honey,,sv,vinegar and spices and let the meat simmer slowly,,sv,Core and share the peppers into large pieces,,sv,Add into the pot and cook an additional 1-2 hours or until the meat feels really tender,,sv,Season to taste and serve with chilli creamed corn,,sv,Black bönröra and bread,,sv.

2. Strimla baconet. Hacka lök, carrots, selleri, garlic, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 hour.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *