1,2 kg hoog rif, hoog rif
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl vinäger, rödvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tärning(ar) oxbuljong, + 2,5 kopjes water
5 dl Öl, ljust
2 burk(ar) tomater, krossade
2 st laurierblad
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st vitlöksklyfta(of)
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
2 st morot
2 st gul lök(ar)
1 paket spek
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, röd
Tillagning
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. hak uien,,sv,chili en gember fijn en bak ze in de pan,,sv,zodat het krijgt wat kleur,,sv,Doe het vlees terug en zet de geplette tomaten,,sv,bier en bouillon,,sv,Voeg de honing,,sv,azijn en kruiden en laat het vlees zachtjes sudderen,,sv,Core en delen van de paprika in grote stukken,,sv,Voeg in de pan en kook nog eens 1-2 uur of tot het vlees voelt echt mals,,sv,Breng op smaak en serveer met chili Ten tweede komt corn,,sv,Black bönröra en brood,,sv, wortelen, selderij, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.