1,2 kg recife alto, recife alto
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl vinäger, rödvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tärning(Com) oxbuljong, + 2,5 dl vatten
5 dl Öl, ljust
2 burk(Com) tomater, krossade
2 st folha de louro
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st vitlöksklyfta(or)
5 stjälk(Com) blekselleristjälk(Com)
2 st morot
2 st gul lök(Com)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st páprica, röd
Tillagning
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, salsão, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.