Entrecote skewers A La Morberg,sv

Ingredients
entrecote, as (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
salt and pepper

Marinade
cloves of garlic 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
chive 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olive oil 1.5 dl

Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
pepper 2 tbsp
lemon, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olive oil 4 tbsp

Do this:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinade: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecote: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *