χρειάζεστε:
- 600-800 g gädda (eller torsk)
- άλας
- vitpeppar
- 1 l frityrolja
Frityrsmet:
- 3 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl ljus öl
- 0,5 citron, χυμός
- άλας
- πιπέρι
Μαγιονέζα:
- 3 äggulor
- 2 tsk senap
- άλας
- πιπέρι
- citron, lite
- 4-5 dl μαγειρικό λάδι
Remouladsås:
- 120 g blandade pickles
- 4 dl av majonnäsen
- άλας
- πιπέρι
Alternativ Remouladsås:
- Färdig remouladsås på tub
- 3-4 dl av majonnäsen
- Ett hackat syrligt äpple
- Lite currykrydda efter smak
- Αλατοπίπερο
Servering:
- pommes frites, friterade
- Αρακάς, kokta
- 4 klyftor citron