4 portioner
375 gr högrev
150 gr bringa
75 gr lägg
salt och peppar
8 skivor amerikansk cheddarost
1. Lägg in kvarnmuntycket i frysen i god tid innan malning.
2. 80/20 fetthalt är bra om du uppnår. Ta bort fett om för mycket, lägg till talg om för lite.
3. Skär grytbitar i ca 2*2 cm
4. Blanda kött och fett väl i en bunke (om du separerat det för att kolla 80/20) och in i frysen tills bitarna blir lite stela, inte frysta.
5. Mal allt kött och rör om försiktigt så att den blandas ytterligare.
6. Mal färsen en andra gång och samla försiktigt ihop färsen i en bunke
7. Dela i 4 lika stora delar. Varje hög ska väga 150 gr.
8. Forma försiktigt varje hög till en boll med händerna. Jobba snabbt så fettet inte smälter i händerna.
9. Lägg burgarbollarna på bakplåtspapper på ett bläck/skärbräda och ställ in i kylen.
10. Hetta upp gjutjärnspanna till riktigt het. Obs! Inget stekfett i pannan.
11. Lägg i färsbollarna och stek några sekunder. Vänd sen bollarna så att en lätt stekyta bildats på ovansidan.
12. Pressa eller smascha ut dem med en stekvikt eller biffbankare tills nästan helt platta, som 1,5 cm. Salt og pepper
13. Stek på högsta värme i 2-3 minuter.
14. Skrapa försiktigt loss burgaren från pannan med stekspade och vänd biffen utan att frasiga ytan faller av. Salt og pepper.
15. Stek andra sidan 2-3 minuter tills fin stekyta och lätt rosa inuti. Legge til 2 skivor ost på varje burgare.
Dela under tiden bröden och smöra insidorna och rosta i en stekpanna bredvid. Rosta även utsidorna.
Lyft av burgarna och lägg i nyrostade bröden.