Ingrédient:
- Chilifrukter,10-12 st (typ spansk peppar), kärna ur om du vill.
- Gul lök, 2 st medelstora
- Vitlöksklyftor, 2 st
- Sel, 2 msk
- Olivolja, 2 msk , att fräsa i
- Chilipulver, 2 tsk
- Socker, 2 msk
- Plommontomater, 6-8 st
- Äppelcidervinäger, 150 ml
- Färsk äppeljuice, 250 ml
Pour ce faire,:
- Lägg chili, lök, vitlök i en matberedare och en generös nypa av salt och kör ngn minut i mixern tills allt är upphackat/finfördelat.
- Lägg allt i en varm (medelvärme) “hög” stekpanna som du har lite olivolja i först (comme 2 msk) innan du lägger ner allting i pannan.
- När det börjat fräsa tillsätter du 2 msk chilipulver.
- Efter ngn minut tillsätter du 2 sucre granulé cuillères à soupe
- Låt småkoka i ca 10 procès-verbal
- Kör tomaterna i matberedaren tills finfördelade och tillsätt tomaterna i stekpannan
- Tillsätt 150ml äppelcidervinäger i stekpannan
- Tillsätt äppeljuicen
- Låt småputtra i ca 20 procès-verbal
- Smaksätt ev med lite salt/peppar om du vill
- Kör allt i en mixer tills massan blir “vätska/sås”
- Vill man ha den len så kör allt genom en fin sil
- Häll upp på flaskor som du givetvis kört i ugnen på minst 100 grader i 10 min alt i kokande vattenbad för att få bort alla bakterier
Jouir !