Habanerosås / Chilisås

Ingrediencer:

  • Chilifrukter,10-12 st (typ spansk peppar), kärna ur om du vill.
  • Gul lök, 2 st medelstora
  • Vitlöksklyftor, 2 st
  • Salt, 2 msk
  • Olivolja, 2 msk , att fräsa i
  • Chilipulver, 2 tsk
  • Socker, 2 msk
  • Plommontomater, 6-8 st
  • Äppelcidervinäger, 150 ml
  • Färsk äppeljuice, 250 ml

gera þetta:

  1. Lägg chili, lök, vitlök i en matberedare och en generös nypa av salt och kör ngn minut i mixern tills allt är upphackat/finfördelat.
  2. Lägg allt i en varm (medelvärme) “högstekpanna som du har lite olivolja i först (ca 2 msk) innan du lägger ner allting i pannan.
  3. När det börjat fräsa tillsätter du 2 msk chilipulver.
  4. Efter ngn minut tillsätter du 2 msk strösocker
  5. Låt småkoka i ca 10 minuter
  6. Kör tomaterna i matberedaren tills finfördelade och tillsätt tomaterna i stekpannan
  7. Tillsätt 150ml äppelcidervinäger i stekpannan
  8. Tillsätt äppeljuicen
  9. Låt småputtra i ca 20 minuter
  10. Smaksätt ev med lite salt/peppar om du vill
  11. Kör allt i en mixer tills massan blirvätska/sås
  12. Vill man ha den len så kör allt genom en fin sil
  13. Häll upp på flaskor som du givetvis kört i ugnen på minst 100 grader i 10 min alt i kokande vattenbad för att få bort alla bakterier

Njóttu !

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *