Indonesinsk Currygryta

Du behöver:

Kryddpasta

  • 5 schalottenlökar, skalade och grovt skurna
  • cm färsk ingefära, skalad och grovt skuren
  • 5 jaettu valkosipuli, skalade
  • 3-10 Rhoda chilifrukter, palasina (beroende på hur stark man vill ha sin curry)
  • msk neutral rapsolja

Gryta

  • 1 kg etuselkä, i munsstora bitar
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • tsk malen kardemumma
  • 1,5 tsk malen koriander
  • 800 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde)
  • stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 3 sitruunaruoho, bankad och grovt skuren
  • limefrukt, saften
  • 1,5 dl riven kokos, rostad
  • suolaa
  • pippuri
  • rapsolja, att steka i

Servering

  • jasminris, kokt
  • 1 ruukku tuoretta korianteria, paloiteltu

Tee tämä:

  1. Pasta
    Lägg alla ingredienserna till pastan i en mixer och kör till en slät pasta.
  2. Högrev
    Bryn köttet på hög värme runtom tills det fått lite färg. Lägg sedan upp på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Häll lite mer olja i grytan och fräs pastan i någon minut tillsammans med kryddnejlika, kardemumma och koriander. Häll i kokosmjölk
  4. Lägg i stjärnanis, kanelstång, sitruunaruoho, pressad limesaft och riven kokos. Spara eventuellt lite riven kokos till servering.
  5. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt puttra på medelvärme i 1,5-2 tuntia. Häll eventuellt på mer vatten under koktiden om grytan tenderar att koka torrt.
  6. Ta bort locket sista 30 minuuttia. Köttet ska bli väldigt mört och nästan falla isär. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Servering
    Servera din rendanggryta med rykande varmt jasminris och strö på lite koriander, chili och eventuellt mer kokos.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *