Gjorde köttsoppa idag, grymt god blev den.
Ingrédients:
- feuille de laurier 1 kvist
- lök 1 st
- morötter 3 st
- gröna ärtor 1 paket
- kålrot 1 bit
- fast potatis, några stycken
- vitpepparkorn 10 st
- kryddpepparkorn 10 st
- rotselleri 1 bit
- timjan 1 kvist
- haut récif 500-600 gr
- purjolök 1 st
- vatten 2 l (en eller två st grönsaksbuljongtärningar)
Pour ce faire,:
1. Koka upp vattnet och lägg i kött, salt och skumma köttet.
2. Lägg i kryddorna och löken i klyftor. En eller 2 grönsaksbuljongtärningar kan krydda soppan ytterligare.
3. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar.
4. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
5. Ta upp köttet, sila skyn, och koka rotfrukterna i silade skyn i cirka 10 procès-verbal.
6. Lägg i potatis ock koka 10 min till och sen purjolöken och koka därefter i ytterligare 5 procès-verbal.
7. Tärna köttet under tiden och lägg ner det i soppan igen, smaka av ytterligare med salt och vitpeppar.