Kycklingvingarna
- I kg kycklingvingar
- Sól, pieprz
- Rökt paprikapulver
- Vetemjöl
- Frityrolja
Starka såsen
- 10 st röd peppar (Spansk peppar)
- 2 st vitlöksklyftor
- I dl brun farin socker
- 1 szklanki wody
- 1 dl äppelcidervinäger
- Sól
- 25 gr smör
Dippen
- 200 gr blåmögelost
- 2 dl créme fraîches
- 1 msk vitvinsvinäger
- Sól
Servera blekselleri till dippen
Gör så här:
- Dela vingarna med en kniv i det naturliga snittet som finns på vingarna.
- Krydda med paprikapulver, sól i pieprz
- Sikta över mjölet över vingarna
- Fritera i 180 grader, några åt gången
- Pressa blåmögelost med gaffel och blanda i creme fraîches och vinägern i en skål. Salta lite
- Stek spanska pepparn på mellanvärme i en stor stekpanna så den får lite färg.
- Lägg i vitlöksklyftorna (som du har slantat).
- Häll i vattnet, äppelcidervinäger och farinsockret i stekpannan.
- Låta koka några minuter på svag värme.
- Ta allt från stekpannan och häll/lägg i en mixer och inkludera smöret och lite salt.
- Kör allt till en slät sås i mixern.
- Häll tillbaka såsen i stekpannan och de friterade kycklingvingarna samt montera ner vingarna i såsen så att såsen täcker vingarna.
- Servera med dippen blekselleristavarna.