Kycklingvingar Buffalo Style

Kycklingvingarna

  • I kg kycklingvingar
  • Sal, peppar
  • Rökt paprikapulver
  • Vetemjöl
  • Frityrolja

Starka såsen

  • 10 st röd peppar (Spansk peppar)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • I dl brun farin socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • Sal
  • 25 gr smör

Dippen

  • 200 gr blåmögelost
  • 2 dl créme fraîches
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Sal

Servera blekselleri till dippen

Gör så här:

  1. Dela vingarna med en kniv i det naturliga snittet som finns på vingarna.
  2. Krydda med paprikapulver, salt och peppar
  3. Sikta över mjölet över vingarna
  4. Fritera i 180 grader, några åt gången
  5. Pressa blåmögelost med gaffel och blanda i creme fraîches och vinägern i en skål. Salta lite
  6. Stek spanska pepparn på mellanvärme i en stor stekpanna så den får lite färg.
  7. Lägg i vitlöksklyftorna (som du har slantat).
  8. Häll i vattnet, äppelcidervinäger och farinsockret i stekpannan.
  9. Låta koka några minuter på svag värme.
  10. Ta allt från stekpannan och häll/lägg i en mixer och inkludera smöret och lite salt.
  11. Kör allt till en slät sås i mixern.
  12. Häll tillbaka såsen i stekpannan och de friterade kycklingvingarna samt montera ner vingarna i såsen så att såsen täcker vingarna.
  13. Servera med dippen blekselleristavarna.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *