Lakritsyoghurtglass med svarta vinbär

Ingrediënten

1 st gelatinblad
1.5 kopjes water
2.5 dl strösocker
40 g glykos eller honung
1 msk lakritsgranulat
3.5 dl matyoghurt
3 dl svartvinbärspuré – mixade och eventuellt passerade färska frysta eller tinade svarta vinbär

Tillagning
Låt gelatinbladet ligga i blöt i en skål med kallt vatten i 5 –10 minuter.
Koka upp 1 1⁄2 deciliter vatten, socker, glykos och lakritsgranulat och rör om tills sockret har smält. Dra av från plattan.
Plocka upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma sockerlagen.
Rör om tills det har smält och låt lagen kallna helt.
Blanda ner yoghurt och svartvinbärspuré i den kalla lagen.
Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig (20–30 minuter).
Täck med plast eller lock och låt sedan glassen stå i frysen i minst 1 timme före servering.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *