6 Personen
Tid: 3 timmar och 45 Minuten
Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 MSK Öl
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 Lorbeer
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
Salz und Pfeffer
Bis dienen:
2 dl crème fraiche
Tun Sie dies:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 Stunden.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, Salz und Pfeffer.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.