Minutbiff med pompa och bea

Fr Mr Morberg
INGREDIENTES
700 g oxryggbiff

2 msk olivolja för pensling

1 nypa salt & pimienta

Pommes frites

800 g fast potatis

2 liter frityrolja

1 nypa salt efter smak

Salsa de bearnesa

250 g mantequilla

2 piezas chalotas

1 kvist färsk eller inlagd dragon

8 st hela vitpepparkorn

0.5 dl rödvinsvinäger

0.5 dl vatten

4 st äggulor

1 msk hackad persilja

1 msk hackad dragon

1 nypa salt & pimienta

QUÉ HACER
1. Skala och skär potatisen till pommes frites-stavar. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i 5–10 minuter så att stärkelsen försvinner. Låt dem rinna av väl och torka dem lätt i en handduk.
2. Hetta upp oljan till 140–150° i en stor kastrull, lägg ner hälften av potatisen och fritera den i 8–10 minuter. Låt den svalna så att den blir riktigt kall, gärna i kylen på en handduk. Fritera resten av potatisen under tiden. Hit går det bra att förbereda.
3. Smält smöret till bearnaisesåsen på svag värme i en kastrull. Ta av den från värmen, men håll smöret varmt. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med dragonkvisten, vitpepparkornen, vinägern och vattnet. Koka ihop tills hälften återstår.
4. Sila ner lökskyn i ännu en ny kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
5. Ta bort kastrullen från vattenbadet och tillsätt smöret (men inte den vita bottensatsen) lite i taget i en fin stråle under kraftig vispning, tills såsen tjocknar. Blanda ner persilja och dragon. Salta och peppra.
6. Värm ugnen till 250°, grillfunktion.
7. Hetta upp oljan igen, nu till 180°, och fritera pommes fritesen igen i 2–4 minuter tills de är knapriga. Salta före servering.
8. Skär köttet i fyra skivor och banka ut dem så att de blir centimetertjocka. Pensla med olivolja, salta och peppra och stek dem i en het stekpanna, eller på het grill, i 1–2 minuter på varje sida.
9. Servera med bearnaisesås, pommes frites och ugnsbakade tomate

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *