Pepparsås
- 2 msk vitpepparkorn
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 msk grönpeppar
- 0,5 msk estragon, finhackad
- olja
- 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
- 1 dl rött vin
- 2 msk cognac
- 2 dl grädde
Oksefilet
- 1 kg oksekød filet (i 4 bitar)
- rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.
Gør dette:
- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
- Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Låt koka ihop i ca 10 mig. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 mig.
- Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
- Servera med pepparsåsen.