Pippurikastiketta
- 2 msk vitpepparkorn
- 1 schalottenlök, jauhettu
- 0,5 msk grönpeppar
- 0,5 msk estragon, jauhettu
- olja
- 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
- 1 dl punaviiniä
- 2 msk cognac
- 2 dl grädde
Härän
- 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
- rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.
Tee tämä:
- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
- Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
- Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
- Servera med pepparsåsen.