Pepparsås
- 2 colheres de sopa de pimenta branca
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 msk grönpeppar
- 0,5 estragão msk, finhackad
- olja
- 3 dl kalvfond, reduzido e caseiro , (eller utspädd från koncentrerad)
- 1 dl vinho tinto
- 2 msk conhaque
- 2 dl grädde
Filé
- 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
- pimenta branca torrada (moído após assar ) para rolar a carne.
Gör så här:
- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
- Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Deixe ferver juntos por aprox 10 meu. Em seguida, acrescente o creme de leite e cozinhe por cerca de 10 meu.
- Enrole as pontas dos pedaços de filé de carne na pimenta e frite a carne.
- Sirva com o molho de pimenta.