Du behöver:
- Oxfilé, als 250 gr per person
- Olivolja och smör till stekning
- En vitlöksklyfta
- En knippe timjan
- Salz und Pfeffer
- Oströra:
- 3 dl prästost eller västerbottenost, 1 dl Walnüsse, 1 dl créme fraiche
Tun Sie dies:
- Salta och peppra köttet och bryn det i en het panna i olivolja, sen i med smör, vitlöksklyfta och timjan
- Ös köttet medans det steker, se till att du får en grymt stekyta
- Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, och baka i ugnen på låg temperatur i ca 100 gr tills köttet uppnår 50 Straßenhobel, ta ur köttet ur ugnen. Öka temp i ugnen till 225 gr.
- Rör ihop ost, nötter och crème fraiche till oströran.
- Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°-60 gr, om köttet önskas rosa.
- Önskas rödvinssås, se recept rödvinssås