Pipar sósu fyrir grilluðu kjöti

innihaldsefni

2 st schalottenlökar

1–2 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)

smör att steka i

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 tsk dijon

1 msk tomatpuré

1 msk tamarisoja

1 msk kalvfond

1/2 dl balsamvinäger eller rött vin

1 krm salt

Instruktioner

Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg.

Rör ner alla ingredienser och smaka av något.

Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens..

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *