Ingredienser
vetemjöl 5 dl
salt 2 tsk
mjölk 5 dl
ägg 1 st
gul lök 1 st
Pepe nero 1 krm
jäst 50 g
rökt sidfläsk 300 g
farina di graham,,sv,Sbriciolate il lievito in un'impastatrice,,sv,Sciogliere il burro in una casseruola e versare il latte,,sv,Portare ad tiepida,,sv,Poi versare il latte caldo sopra il lievito e sciogliere poco a poco,,sv,Aggiungere la farina e il sale nel frullatore e lasciare mescolare per cinque minuti ad ottenere una pasta liscia,,sv,Coprire e lasciare lievitare per circa,,sv,Prendete un bicchiere e fare segno rotondo in una decina di centimetri di diametro,,sv,Ora fare il ripieno,,sv,Tagliare a dadini la pancetta e tritate la cipolla,,sv,lasciarlo sudare nel burro in una padella,,sv,Condite con un po 'di sale e pepe e lasciate raffreddare,,sv,Aggiungere il ripieno su una metà degli gnocchi e ripiegare sopra l'altra,,sv 5 dl
smör 50 g
1 Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till fingervarmt (37°C)
2 Häll sedan den varma mjölken över jästen och lös upp den lite i taget. Tillsätt mjöl och salt i blandaren och låt det blanda i fem minuter till en slät deg. Täck över och låt jäsa i cirka 1 timme.
3 Kavla sedan ut degen i 1/2 cm storlek. Tag ett glas och gör runda avtryck i cirka tio cm i diameter.
4 Gör nu fyllningen. Tärna fläsket och hacka löken, låt det svetta i smör i en panna. Smaksätt med lite salt och peppar och låt det sedan svalna.
5 Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Pressa con una forchetta nel giunto e poi messo pasticcini su piastre e lasciare lievitare per un'altra,,sv,Battere i pasticci a base di uova e pennello,,sv,Cuocere per circa,,sv,minuti a 225 ° C in forno fino a quando non ha un colore giallo dorato,,sv,pasties,,sv,succo,,de,succo,,de 15 minuter.
6 Vispa upp ägget och pensla pirogerna.
7 Grädda i cirka 15 minuter på 225°C i ugnen tills de har fått en gyllengul färg.