Ingredients
100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 yolks
75 g sugar
2 1/2 cup heavy cream
2 1/2 cup whole milk
Coarsely chop the nuts and put them in a pan together with milk and cream.
Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minutes.
Strain the cream mixture and set aside.
Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Put aside.
Beat the egg yolks fluffy with the rest of the sugar.
Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Then pour the batter into the saucepan with the cream mixture.
Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Let cool.
If you have time, let the dough rise in the fridge for a few hours.
Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 hours before serving.