Pistageglass på svenskt vis

Ingredientes 

100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 yemas de huevo
75 g socker
2 1/2 taza de crema de leche
2 1/2 dl standardmjölk

Grovhacka nötterna och lägg dem i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde.

Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minuter.

Sila av gräddblandningen och ställ åt sidan.

Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Ställ åt sidan.

Vispa äggulorna fluffigt med resten av sockret.

Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Häll sedan över smeten i kastrullen med gräddblandningen.

Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Låt svalna.

Om du har tid får smeten gärna stå och svälla i kylen några timmar.

Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 timmar innan servering.

 

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *