Ingredienser
100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 äggulor
75 g socker
2 1/2 kopp kremfløte
2 1/2 dl standardmjölk
Hakk nøttene grovt og legg dem i en kjele med melk og fløte.
Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minutter.
Sil av kremblandingen og sett til side.
Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Legg til side.
Visp eggeplommene luftig sammen med resten av sukkeret.
Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Hell så røren i kasserollen med fløteblandingen.
Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. La avkjøles.
Hvis du har tid, kan røren bli svelget i kjøleskapet i noen timer.
Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 timer før servering.