ingredientes
100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 äggulor
75 g socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl standardmjölk
Pique as nozes grosseiramente e coloque-as em uma panela com o leite e as natas.
Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minutos.
Coe a mistura de creme e reserve.
Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Ponha de lado.
Bata as gemas com o restante do açúcar.
Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Em seguida, despeje a massa na panela com a mistura de creme.
Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Deixe esfriar.
Se tiver tempo, a massa pode ficar inchada na geladeira por algumas horas.
Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 horas antes de servir.