Ingredienser för 4 portioner
- skiver saltet svinekam 600 g
- smør til steking
Potetpannekake
- fast potatis 800 g
- vetemjöl 2 dl
- salt 1 tsk
- standardmjök 4 dl
- egg 1 st
Rårörda lingon
- lingon 5 dl
- strösocker 2 dl
Gjør dette:
1. Stek svinekjøttet i en stekepanne og la det stå på svak varme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potetene grovt inn i eggedeigen og rør.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Sett tyttebærene i vann og fjern søppel som flyter opp. Ha dem i en bolle og tilsett sukkeret. Rør til bærene er grøtaktig og sukkeret er oppløst.