6 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
salt
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal
Gör så här:
Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset.
Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
Se si desidera una maggiore potenza, è possibile anche l'alto con chiliflakes.
Servite con riso al gelsomino.