Du behöver
- 600 g kalvfärs,,de,eiskaltes,,sv,aber nicht gefroren,,sv,g Sahne,,sv,vereist,,sv,tsp epiche Riche / vier Gewürze,,sv,dl Tag altes Brot,,sv,Niet,,en,dl grüne Erbsen,,sv,Kartoffelbrei,,sv,g Kartoffel,,sv,Halb Sahne / Milch,,sv,Schälen und kochen potatisen.Blanda untere Hälfte des eisigen Boden Fleisch in einem Mixer matberedare.Tillsätt,,sv,der Creme,,sv,Salz und die Hälfte der Eigelb, während die Maschine läuft,,sv,Mischung bis mince glatt,,sv,Fügen Sie alles in eine Schüssel geben und das gleiche tun,,sv,Sache wieder,,sv,Mischen Sie die restlichen gehackten,,sv,zusammen mit,,sv,und die Hälfte des Eigelb, während,,sv,die Maschine läuft,,sv,Wenn alles in eine Schüssel geben zerkleinert und gemischt,,sv,auf die abschließende Creme von Hand,,sv,zusammen mit den Gewürzen,,sv,Panera vier Pasteten von fein gerieben,,sv,Tage alte Brot oder Brotkrumen, dass,,sv,durch ein Sieb getrieben,,sv, iskall, men ej frusen
- Salz
- 500 g grädde, iskall
- 4 äggulor, iskalla
- 0,5 tsk epiche riche/fyra kryddor
- 3 dl dagsgammalt bröd, rivet
- 100 g smör
- 2 dl gröna ärtor
Potatismos
- 800 g potatis, skalad
- 2 dl gräddmjölk, hälften grädde/mjölk
- 200 g smör
- Salz
Zubehör:
- rårörda lingon
Tun Sie dies
Skala och koka potatisen.Blanda ner hälften av den iskalla färsen i en mixer matberedare.Tillsätt 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång, mixa tills färsen är slät.
Lägg upp allt i en skål och gör samma sak igen.
Mixa den resterande färsen tillsammans med 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång.
När all färs är mixad och i en skål, vänd ner den sista grädden för hand tillsammans med kryddblandningen.
Panera fyra färsbiffar i finrivet dagsgammalt bröd eller ströbröd som pressats genom en sil.
Stek sedan i smör på medelvärme så de får gyllene yta och inte bränns.
Häll av vattnet från potatisen och mixa slät med elvisp tillsammans med gräddmjölk och smör.
Mit Salz abschmecken.
Bryn 100 g smör, när det börjar dofta nötter och blir mörkare, ta av från värmen och vänd ner ärtorna.
Servera Wallenbergarna med mos, ärtor och rårörda lingon.
Epiche Riche = fyra kryddor, 1 portion består av:
- 1 krm Muskotnöt,
- 1 krm kryddpeppar,
- 2 kneift weißer Pfeffer,
- 1krm kryddnejlika.
Dubbla allt eftersom man vill ha större “dos” av kryddor.