Leilas Supergoda Kanelbullar

Leilas super deilige kanelboller

Dessa har jag provat några gånger, dom blir supergoda och …superstora om man inte Aktar sig ,en

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 kopp kremfløte
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 1/2 kopp sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • Om 11 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • 1/2 dl sirap + 1 msk vatten
  • Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  7. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel – blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  8. Vik degen till ett dubbelvikt ark (se bilder) och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  9. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  10. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  13. Pensla dem med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma

Vær forsiktig der ute!
I motsetning til

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *